reklama

Trojfarebný koláčik

Ak máte chuť na sladké,ale nie tak sladké ,aby ste od množstva cukru nevedeli odlepiť pery, tak tento koláč je ten správny. Trochu sladký, príjemne horký od kakaového cesta, svieži tvarohový krém a poleva jemne kyslá. Všetko dohromady malý príjemný zážitok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Potrebujeme: Kakaová piškóta

 5 ks................. žĺtkov

 5 ks..................bielkov

 5 lyžíc...............hladkej múky (kopcovitých)

 5lyžíc...............krupicového cukru

 2 lyžice.............kakaa

 1 čaj.lyžička......kypriaceho prášku

 3 lyžice.............oleja  

Obrázok blogu

Tvarohová plnka:

 2 ks..................Riccota, alebo nízkotučný tvaroh

 125 g...............masla

 6 lyžíc..............krupicového cukru

 1 bal. ..............vanilkového cukru

 2 ks .................Zlatého klasu

 0,5 l .................mlieka

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Poleva: 

 1 l ......................vody

 2 ks ...................Tang

 3 lyžice ..............krupicového cukru

 2 ks ...................Zlatý Klas

 2 konzervy .........marhulí

Obrázok blogu

Postup:

Na cesto oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka miešame s 3 lyžicami krupicového a 1 balíčkom vanilkového cukru šľahačom, asi 5 minút do peny. Potom pridáme olej a chvíľku šlaháme.

Obrázok blogu

Osobitne šľaháme bielka. Asi po minúte prisypeme zvyšný cukor a urobíme pevný sneh.

Obrázok blogu

Do snehu nalejeme žĺtkovú zmes a jemne spojíme.

Potom cez sitko preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Všetko zamiešame a vypracujeme jemné cesto ,čo odpadáva z varešky...nesmie sa liať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

Obrázok blogu

Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

Obrázok blogu

Po upečení necháme vychladnúť a na vrch natrieme plnku.

Tvarohová plnka: 

Kým koláč chladne pripravíme si náplň.

Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Posypeme krupicovým cukrom a dame vychladnúť.

Osobitne vymiešame maslo s cukrom do peny.

Vmiešame ho do chladného pudingu a vyšľaháme.

Obrázok blogu

Riccotu, alebo tvaroh vymiešame s cukrom.

Obrázok blogu

Po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a stále šľaháme až sa vytvorí vláčny krém.

Obrázok blogu

Obrázok blogu

Na chladný korpus rovnomerne nanesieme plnku a rozotrieme.

Obrázok blogu

Na vrch poukladáme marhule a jemne ich vtlačíme do tvarohu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Polevu urobíme následovne.

 Vo vode rozmiešme Tangy a asi dva deci odoberieme. Zvyšok dáme variť s cukrom. 

V odobratej časti rozmiešame Zlaté klasy a nalejeme do vriacej vody.

Obrázok blogu

Uvaríme a nechamé vychladnúť.

Často miešame a vlažné nalejeme na koláč.

Obrázok blogu

Necháme stuhnúť. Potom pokrájame.

Obrázok blogu

Ako obmenu môžeme nahradiť marhule malinami,alebo jahodami a vo vode rozpustiť malinové šumienky.

Prajem dobrú chuť. Gabika 

Gabriela Kováčiková

Gabriela Kováčiková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kto som... hlavne sa snažím byť skutočným človekom..možno aj s chybami,ale inak to asi už nebude. Zoznam autorových rubrík:  Hrám sa na básneniePre maličkýchPre maškrtné jazýčkyPovesti a príbehy z dávnych čiTak to vidím jaDoma som iba mamaKrížom krážom v životeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu